Gør dit køkken hyggeligt og rart at være i - 4 ting du kan overveje

Når det kommer til indretning, bliver køkkenet ofte overset. Det er sjældent her, hvor folk hænger deres billeder eller kunst op. Det skyldes naturligvis til dels, at køkkenet er et mere udsat område med mados osv. Men det betyder nu ikke, at du ikke kan pynte op i køkkenet alligevel.

Når du vælger at dekorere dit køkken, bliver det helt klart mere hyggeligt. Det vil give dig mere lyst til at opholde dig i køkkenet, og det vil gøre din tid derude mere hyggelig. Faktisk behøves du ikke gøre den store indsats, når du gerne vil have et mere hyggeligt køkken. Læs mere videre, hvis du vil vide mere om, hvordan du opgraderer dit køkkens hyggefaktor.

Tag hensyn til køkkenets størrelse

Et køkken skal først og fremmest være praktisk. Der er det færreste mennesker, der gider et overfyldt køkken. Derfor gælder mantraet ”less is more” bestemt i et køkken. Hvor meget du kan tillade dig at pynte dit køkken, kommer derfor helt klart også an på, hvor stort køkkenet er.

Hvis du har et stort køkken, kan du derfor bedre pynte det op. Her vil du i sagens natur have mere plads at fordele de dekorative elementer på. Hvis dit køkken er af mindre størrelse, kan du stadig godt pynte det. Du skal bare være lidt mere strategisk med, hvilke dekorationer du vælger.

Find nogle flotte lamper

Uanset hvor stort eller lille dit køkken måtte være, kan du altid pifte rummet op med nogle flotte lamper. Når det kommer til køkkener, er en pendel lampe ofte et godt valg. Det er en lampe, der hænger ned fra loftet i en ledning eller anden snor.

Rent praktisk har pendellampe den fordel, at den hænger i loftet. Derudover kan du oftest selv justere, hvor langt nede lampen skal hænge. Derfor har du selv mulighed for at tilpasse lampen til dit køkkens størrelse.

Derudover kommer pendellamper også i alverdens forskellige farver og designs. Det giver dig rig mulighed for at vælge netop den lampe, der passer bedst til dit køkken.

Få nogle hyggelige hængeplanter

Når der skal pyntes op i køkkenet, er hængeplanter også et fremragende valg. Ligesom pendellamperne kan du også sætte hængeplanterne op i loftet eller på væggen. På den måde optager de minimalt med plads, men pifter stadig rummet op.

Planter har en uovertruffen evne til at tilføje et naturligt og opfriskende element til ethvert rum. Hvis du er i et rum uden planter, har rummet ofte en tendens til at blive koldt og klinisk. Men med blot et par enkelte planter kan du hurtigt vende dette udtryk om. Derfor er hængeplanter en skøn idé i et køkken, der trænger til lidt dekoration.

Hæng billeder eller kunst op på væggen

Hvis du gerne vil pifte dit køkken op, kan du også købe nogle flotte billeder eller anden kunst, du kan hænge op på væggen. For tiden er det også meget populært med citatplakater og lignende form for dekoration. Her findes der flere plakater, der passer til køkkenet.

Du kan også vælge at bruge wallstickers i køkkenet. Det er en slags klistermærke, som du kan hænge op på væggen. Wallstickers kan sagtens holde til den mados, der måtte være i køkkenet, uden at gå i stykker eller blive grimme.

Derudover kan du også finde mange wallstickers, der er skabt til at blive anvendt i køkkenet. Det kan for eksempel være et citat om mad eller madlavning. Eller det kan være opskriften på pandekager eller noget helt tredje. Det kommer helt an på din personlige smag. Det er nemlig vigtigt, at du nyder pynten i dit køkken.

Menu
Top